Skip to content

Behind the Scenes: Janne Heikkilä

Pitkospuut heinikossa

Uteliaisuus vie Jannea eteenpäin sekä työuralla että vapaa-ajalla

VM IT:n service deskissä työskentelevä Janne Heikkilä ei tykkää antaa periksi.
Kun asiakas ottaa yhteyttä, Janne tekee kaikkensa, että tämän ongelmat ratkeaisivat.

”Käteni eivät eivät nouse pystyyn. Koetan saada hommat päätökseen hyvällä tekemisellä”, sanoo 28-vuotta täyttävä Janne, joka paljastuu myös lehmänhermoiseksi asiakaspalvelijaksi. Hän kertoo kohtelevansa kaikkia samalla rauhallisuudella ja tyyneydellä.

Janne Heikklä_vm_it_1

Asiakaspalvelun ja ylläpitotöiden lisäksi Janne on ollut mukana uusasiakashankinnassa. Hän pyrkii kartoittamaan, millaisia tarpeita potentiaalisilla asiakkailla on.

”Tutustumme yritykseen ja koetamme katsoa, mitä ongelmia heiltä löytyy. Sen pohjalta teemme yrityksille kehitysehdotuksia.”

VM IT:lle Janne päätyi töihin alkuvuodesta 2019,
kun hän valmistui tietoliikennetekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta Porista. Kotiseudun lisäksi yksi hakemus lähti Etelä-Suomeen.

Enempää ei tarvittu. Pian VM IT:ltä tuli kutsu töihin.
Pomarkun maaseudulla lapsuutensa varttunut Janne muutti ruuhka-Suomeen hyvällä mielellä.
”Lähdin tänne innokkaalla ja uteliaalla asenteella”, Janne muistelee.

Tietoliikennealalla saa olla koko ajan uuden aallon harjalla

Janne on viihtynyt VM IT:ssä. Työkaverit ovat ”mukavia heppuja”.

”Meillä kaikilla on joustavuutta, ja kaveria autetaan hädässä. Vaikka olisi kiireitä, työkaverin pyyntö menee edelle.”

Janne auttelee työkavereita erityisesti silloin, kun näillä on verkkoihin tai verkkolaitteisiin liittyviä ongelmia. Tietoliikennetekniikan insinöörin koulutuksen ansiosta Janne ratkoo esimerkiksi palomuuriongelmat.

Parasta alalla on mahdollisuus oppia uutta koko ajan. Vaikka Janne pärjäsi koulun reaaliaineissa, hän ei usko, että olisi viihtynyt humanistisemmilla aloilla.

”Minua ei kiinnostanut vanhan teorian pänttääminen, vaan halusin olla uuden aallon harjalla. Tällä alalla kaikki on uutta ja pitää mielenkiinnon yllä!”

Vaihtoon lähteminen kruunasi opiskeluajan

Opiskeluaika oli Jannen tähänastisen elämän parasta aikaa. Koulu ei stressannut vaan meni eteenpäin omalla painollaan. Opiskeluajan kruunasi vaihto-opiskeluaika Prahassa. Puoli vuotta Tšekeissä toi uusia ystäviä ja kokemuksia.

”Se oli vähän kuin armeija, jonne muutkin tulivat ihmettelemään, mitäs täällä tehdään. Opiskelu Prahan isoimmassa teknillisessä yliopistossa oli laadukkaampaa ja vaativampaa kuin Suomessa ammattikorkeakoulussa.”

Omat opinnot olivat kotimaassa niin hyvässä vaiheessa, että opiskeluun sai suhtautua ulkomaankokemuksen aikana rennosti. Vaihto-opiskelua Janne suosittelee muillekin.

”Se oli hieno mahdollisuus päästä katsomaan, mitä löytyy Suomen rajojen ulkopuolelta. Ihmettelin, että olin omalta luokaltani ainoa, joka lähti vaihtoon.”

Prahassa asuminen oli siinäkin mielessä kiva kokemus, että Praha on yksi Euroopan profiloituneimpia olutkaupunkeja. Janne on oluen ystävä.

”Tavallisen markettioluenkin taso oli kova”, Janne kertoo huomanneensa.

Harrastuksiin kuuluvat musiikki ja frisbeegolf

Myös se on Prahan ansiota, että rumpuja soittava Janne aloitti tänä keväänä ensimmäisen albuminsa äänitykset. Vaihdossa ollessaan hän tutustui toiseen suomalaiseen musiikinharrastajaan ja aloitti tämän kanssa musiikkiprojektin.

Janne Heikklä_vm_it_2

”Soitamme niin nopeaa ja raskasta
musiikkia kuin osaamme.

Musiikki on minulle työn tasapainona ja henkireikänä. Toisille jooga tai ulkoilu on
iso henkinen juttu,
 minulle se on musiikki.”


Vaikka kyllähän Jannekin ulkoilee.
Hän saa sopivasti liikuntaa ja sosiaalista kanssakäymistä, kun käy muutaman kerran viikossa kaveriporukalla pelaamassa frisbeegolfia. Lajin idea on Jannen mukaan sama kuin tavallisessa golfissa. ”Reikää korvaa metallinen kori. Mitä vähäisemmillä heitoilla saa frisbeen paikasta a paikkaan b, sen parempi.”

Entä mistä Janne haaveilee ja missä hän haluaisi nähdä itsensä tulevaisuudessa? Hän virnistää ja sanoo, että levytyssopimus olisi ihan kiva. Keikkailukin olisi mukavaa.

Muuten hän sanoo haaveilevansa aika tavallisista asioista, kuten perheen perustamisesta.

Toistaiseksi hän nauttii siitä, että harrastuksia riittää joka sormelle. Jossakin kohtaa Janne uskoo kuitenkin omaksuvansa rauhallisemman elämäntyylin.

”Olen sen verran maanläheinen tyyppi, että haaveissani on elää ihan tavallista perhe-elämää. Ehkä ei ihan vielä, mutta kenties jonakin päivänä minulla on oma tontti ja oma tupa.”