Vuoden 2016 laite julkistuksia.Vuoden ensimmäisessä blogissa on hyvä katsastaa tulevia trendejä ja mielenkiintoisimpia julkaisuja tulevalle vuodelle, laitteita ja viihteellisempi julkistus.

Puhelimet
Otan tähän kolmelta suurimmalta valmistajalta heidän tulevat ”lippulaiva” mallinsa, mutta myös LG,HTC,Sony ja OnePlus tuovat markkinoille mielenkiintoisia vaihtoehtoja perinteisten valintojen rinnalle.

Apple tuo tänä vuonna markkinoille iPhone 7:än, luultavimmin syyskuussa, huhuttuja ominaisuuksia ovat mm laseitta toimiva 3d-näyttö, elektroninen SIM-kortti ja Touch ID näyttö joka lukee sormenjäljet ilman erillistä anturia. Viimeisimpien tietojen mukaan laitteessa tulee olemaan 2 gigan keskusmuisti ja A10 sekä M10 suorittimet.

Samsungin vastaus saapunee jo aiemmin sillä Galaxy S7 ja S7 Edge julkistetaan virallisesti jo helmikuussa. Uudet puhelimet tulevat luultavimmin varustettuina 4 gigalla keskusmuistia ja uusilla Snapdragon 820 suorittimilla (tosin on myös mahdollista että Samsung käyttää omia Exynos suorittimiaan). Uuden Marshmallow 6.0 mobiilikäyttöjärjestelmän julkaisun oletetaan osuvan myös samaan ajankohtaan.

(Verkkokauppa oli ”vuotanut” kuvan Galaxy S7:stä)
 

Microsoft
Microsoft astui isosti mobiili markkinoille ostettuaan Nokian matkapuhelin toiminnot.
Alkavan vuoden uutena mallina nähdään ainakin Lumia 650 (Saana), 650 näyttää ominaisuuksiltaan asettuvan puhelimien keskikastiin eikä näin kilpaile samassa luokassa iPhone7 ja Galaxy S7 kanssa.
Tehokkaampien 750 ja 950 mallien saapumisesta tälle vuodelle ei ole varmuutta.
 

2-in1 laitteet
Niin sanotut 2-in-1 laitteet yhdistävät läppärien ja tablettien parhaat puolet, näitä on toki ollut aiemminkin olemassa mutta vasta nyt näyttää siltä että 2-in-1:ista on johonkin, verrattuna aikaisempiin jotka olivat lähinnä tabletteja liitettävällä näppäimistöllä, uuden sukupolven 2-in-1 laitteet on varustettu työasema käyttöjärjestelmällä ja niissä on tarpeeksi tehoja sen pyörittämiseen.
Näistä laitteista mielenkiintoisimmalta, noin toimisto käyttöön vaikuttaa:

Microsoft Surface Pro 4
Microsoftin uusin Surface Pro sarjan hybridi laite tarjoaa mukavan kokoisen (12.3 tuumaa) näytön, riittävästi tehoa (2.4GHz Intel Core i5-6300U prosessori ja 8Gb keskusmuistia), teräväpiirtoisen näytön ja mukavasti tallennus tilaa (256Gb). Näillä spekseillä Surface Pro 4 on varsin varteenotettava läppärin korvaaja, joskin akun kestoa on hieman kritisoitu arvosteluissa.

 Oculus Rift
Oculus ehti ensimmäisenä valmistajana julkaisemaan varsinaiset VR, eli virtuaalitodellisuus ”lasit”.  Hieman kevyempiä älypuhelimia hyödyntäviä versioita aiheesta kuten Samsungin VR Gear ja Googlen Cardboard on ollut aiemminkin, nämä eivät ole kuitenkaan yltäneet samaan ”uskollisuuteen” rajallisten tehojensa vuoksi.
Rift ei reilun 700€ hinnallaan ole ihan joka kodin viihdelaite varsinkaan kun se tarvitsee tuekseen tehokkaan PC:n, mutta alan vannoutuneiden harrastajien parista Rift varmasti löytää markkinansa.