Skip to content

Windows Autopilot

Moderni laite-asennus

Tietotyön tehokkuus ja entistä parempi käytettävyys on yhä tärkeämpää. Tietotekniikan investoinneista tulee saada yhä nopeammin hyöty irti. Kerromme seuraavassa Autopilot -palvelun hyödyistä organisaatiolle ja kuinka VM IT voi siinä asiakasta auttaa.

Windows-käyttöjärjestelmien maailmassa laiteasennuksien modernisointiin on käytössä Microsoftin pilvipalvelu Windows Autopilot. Windows Autopilotin tavoitteena on päästä eroon työasemamallinnuksien ja imageiden ylläpidosta esim. Microsoft Endpoint Manager Configuration Manager eli MEMCM (ent. SCCM) -järjestelmään, mikä on tarkoittanut aikaa ja kustannuksia. Windows Autopilotin käyttöönotossa laite siirtyy asennuksen jälkeen modernin päätelaitehallinnan piiriin. Modernin päätelaitehallinnan hoitaa Microsoft Intune.

Autopilot palvelun tukeen ja toimintaan ovat sitoutuneet useimmat laitevalmistavat ja VM IT varmistaa yhteensopivuuden asiakaskohtaisesti.

Laajemmissa tietotyön ympäristöissä saattaa olla sovelluksia tai ohjelmistoja, jotka eivät kuulu asennuksen ja tuen piiriin. Nämä erityiset tapaukset VM IT kartoittaa ja tutkii asiakkaalle hyvin sekä hoitaa näiden asennuksen ja tuen sovitusti. Palvelu voidaan ulottaa PC-työasemiin ja rajatusti Applen Mac työasemiin.

Ratkaisu tukee sekä Windows 10 että 11 käyttöjärjestelmiä. Esimerkkejä palvelun sisällöstä:
  • Käyttäjälähtöinen tila - Windows Autopilotin ansiosta loppukäyttäjät voivat helposti asentaa uusia laitteita ilman IT-ammattilaisten apua.
  • Rekisteröinnin tilasivu - VM IT tai IT-henkilöstö varmistaa, että laitteet ovat täysin määritetyt, yhteensopivat ja suojatut, ennen kuin työntekijät voivat käyttää työpöytää.
  • Nykyisten laitteiden tuki - Ota Windows 11:n uusin versio helposti käyttöön nykyisissä laitteissa. Sovellukset on asennettu ja profiilit synkronoitu, joten käyttäjät voivat jatkaa työskentelyään välittömästi.

Laadukkuus

VM IT tai IT-henkilöstö voi valmistella Windows 11 -laitteet täysin määritetyiksi ja käyttövalmiiksi organisaatioille ja käyttäjille.

Windows Autopilotin nollaus
VM IT tai IT-henkilöstö voi poistaa henkilökohtaiset tiedostot, sovellukset ja asetukset ja ottaa laitteen alkuperäiset asetukset uudelleen käyttöön, mutta säilyttää käyttäjätiedot Azure AD:ssä. Täydellinen ja kustannustehokas tapa valmistella laite seuraavaa käyttäjää varten.

VM IT on kotimainen, ketterä ja nopea palvelutoimija, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia IT-palveluita yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön kotipaikka on Espoo. Autamme mielellämme asiakkaitamme kartoittamaan kokonaisvaltaisesti tietotyön tilanteessa sekä tuomme selkeät ratkaisut ja toimenpiteet suunniteltuina asiakkaan käyttöön. Tarjoamme tukea sekä PC että Apple (Mac)-käyttäjille. Lisäksi palvelumme kattaa kehitysprojektit ja läpikäydyt Autopilot -käyttöönottopalvelut ja tuen.

 

Kysy rohkeasti lisää, puhumme mielellämme asiakkaidemme kanssa samaa kieltä ja haluamme ymmärtää, mikä juuri Teidän toimintanne kannalta on tietotyössä olennaista.