Skip to content
celego-fb-jako-kuva
VMIT_referenssi_Celego_Kim Larsen_31052021

REFERENSSI: CELEGO

Oy Celego Ab maahantuo ja myy raaka- ja lisäaineita muun muassa kosmetiikka-, pesuaine-, maali-, kynttilä- ja elintarviketeollisuudelle. Päämarkkina-alueina ovat Suomi ja Baltia.
Celegon liiketoiminnassa on tärkeää, että etäyhteydet toimivat hyvin. Suurin osa dokumenteista liikkuu verkon kautta.
 ”Etäyhteyksien toimiminen on tärkeää varsinkin nyt korona-aikaan, kun suurin osa henkilökunnasta tekee töitä kotoa käsin. Tietysti myös tietoturva ja tietoturvalliset järjestelmät ovat tärkeitä”, sanoo hallintopäällikkö Kim Larsen.

Celego on ulkoistanut suuren osan IT-palveluistaan VM IT:lle. VM IT hoitaa muun muassa palvelinten ylläpidon ja varmistukset, työasemien valvonnan ja päivitykset, yhteydet ja Microsoft 365:n ylläpidon.
”Olemme ulkoistaneet palvelut, koska Microsoft-maailma on niin laaja,
ettei kukaan ehdi oman toimensa ohessa niihin paneutua. Myös tietoturva ja tietoliikenne vaativat asiantuntemusta. Ulkoistaminen vapauttaa oman henkilöstön resursseja ja luo varmuutta.”
 

Teams-koulutus ajoittui sopivaan ajankohtaan

Kun koronavirus alkoi laajasti levitä keväällä 2020, Celego oli siitä onnellisessa asemassa, että kaikki sen 14 työntekijää oli juuri helmikuussa koulutettu Microsoft Teamsin käyttöön. Kouluttamisesta huolehti VM IT.
Aiemmin Teamsia oli käytetty Celegossa satunnaisiin kokouksiin − lähinnä päämiesten aloitteesta. Ohjelma oli asennettuna kaikkien työntekijöiden koneille, mutta vain osa oli perehtynyt sen käyttöön tarkemmin.

”Koulutus osui koronan kannalta hyvään aikaan. Oli helppo siirtyä etäilemään, kun systeemit olivat valmiina. Nyt Teams on kaikilla päivittäisessä käytössä.”
VM IT oli apuna myös, kun Celegossa otettiin käyttöön Microsoftin monivaiheinen tunnistautuminen. MFA multi-factor autenthication lähettää kirjautumista yrittävälle käyttäjälle lisätunnistuspyynnön. Käyttäjä saa koodin tekstiviestillä tai appiin.
”Kukaan ei pääse henkilön itsensä tietämättä kirjautumaan sähköpostiin tai muuhun palveluun”, Larsen selventää MFA:n tuomia hyötyjä.
Hän pitää olennaisen tärkeänä sitä, että yrityksellä on ajantasaiset järjestelmät ja laitteistot sekä valveutunut henkilökunta. Tarvittaessa työntekijät saavat apua VM IT:n asiantuntijoilta etähallintatyökalujen avulla.

Entä kuinka yhteistyö VM IT:n kanssa on hallintopäällikön mielestä sujunut?
”Sanoisin, että mutkattomasti.”

 

Kysy lisää palveluista ja ratkaisuista: