Skip to content
Fenno_logo
Fenno_Mikael

REFERENSSI: ASIANAJOTOIMISTO FENNO

GDPR-lainsäädännön siirtymäkausi päättyi keväällä 2018, jolloin henkilötietojen käsittelyn ja käytön tapa muuttui koko EU-alueella. Lainsäädännön voimaantuloon liittyy vahvasti myös henkilökohtaisten tietojen käsittely sähköpostitse ja lähetettävien tietojen salaaminen. Ilman salausohjelmaa viesti kulkee palvelinten välillä salaamattomina, joten käytännössä tietojen väärinkäytön riski on suuri ilman salattua sähköpostia.

Asianajotoimistoissa viestien luottamuksellisuus on erityisen tärkeää ja Asianajotoimisto Fenno nosti sähköpostiensa tietoturvatasoa VM IT:n avulla, joka toimitti Fennolle sähköpostin salausratkaisun.

Asianajotoimisto Fenno on PK-yrityksiä ja yksityishenkilöitä palveleva täyden palvelun asianajotoimisto, jonka kuusi toimipistettä sijaitsevat Helsingissä, Järvenpäässä, Jyväskylässä, Mikkelissä, Salossa ja Tampereella. Työntekijöitä Fennolla on noin 30, joista lakimiehiä 20. Asiakastietojen luottamuksellisuus on tärkeä osa asianajotoimiston toimintaa, johon sähköpostin luotettava toiminta liittyy olennaisena osana. VM IT toimitti Fennolle salatun sähköpostiratkaisun, jolla varmistetaan sähköpostien turvallinen kulku asiakkaan ja asianajotoimiston välillä:

“Olimme miettineet salatun sähköpostin hankkimista jo jonkin aikaa ja lopullisen sysäyksen asialle antoi GDPR-lainsäädännön voimaantulo. Aiemmin meillä ei ollut käytössä varsinaista salausohjelmaa,” kertoo Fennon asianajaja ja osakas Mikael Salmi.

Nopea ja kivuton siirtymä

Kun päätös salatun sähköpostin käyttöönotosta on tehty ja ratkaisu valittu, salatun sähköpostin käyttöönotto vie organisaatiosta riippuen aikaa noin viikosta kuukauteen. Fennolla salatun sähköpostin käyttöönotto sujui kivuttomasti:

“Olemme olleet tyytyväisiä sekä valittuun ratkaisuun että VM IT:n työhön tässä projektissa. Salausohjelmaksi valikoitui Sec@GW, sillä olimme kuulleet kyseisestä tuotteesta hyvää ja se on käsittääksemme laajasti käytössä myös alan muilla toimijoilla. VM IT antoi myös oman suosituksensa ohjelmalle, joten uskalsimme valita sen,” Salmi kertoo.

“Voisin suositella VM IT:tä PK-yrityksille, jotka tarvitsevat luotettavan IT-kumppanin itselleen. Meille valinnassa tärkeitä kriteereitä oliat luotettavuuden ja palveluvarmuuden lisäksi kyky antaa asiakastukea, joka on toteutunut VM IT:n kanssa.”

Kysy lisää palveluista ja ratkaisuista: