ASIAKASTARINA

Helsingin seudun kesäyliopisto

Helsingin seudun kesäyliopisto on varteen otettava vaihtoehto silloin, kun ihminen haluaa täydentää ammatillista osaamistaan...

Toimiala

Koulutus

Haaste

Toiminnan katkokset

Ratkaisu

IT-kokonaispalvelut

Hyödyt

Luotettavuus ja käyttövarmuus

 

Helsingin seudun kesäyliopisto on varteen otettava vaihtoehto silloin, kun ihminen haluaa täydentää ammatillista osaamistaan. Valikoimaan kuuluu yliopistotasoisia kursseja, erilaisia opintokokonaisuuksia, kielikursseja ja täydennyskoulutusta. Monipuoliseen koulutustarjontaan pääsee tutustumaan Helsingin seudun kesäyliopiston kotisivujen kautta.

Koska iso osa kesäyliopiston työstä tapahtuu verkossa, IT-palveluiden on toimittava moitteettomasti.

”IT:n suhteen kriittisiä ovat kotisivut ja se, miltä me näytämme verkossa. Samoin sähköpostin täytyy toimia luotettavasti −siihen ei saa tulla katkoksia. Ja kun materiaali on pilvessä, se pitää saada haettua sieltä helposti”, pohtii Helsingin seudun kesäyliopiston toiminnanjohtaja Raija Meriläinen oheisella videolla.

Helsingin seudun kesäyliopistoa ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö, joka on perustettu vuonna 1966. IT-palvelut säätiö ostaa VM IT Oy:ltä.

”Kun kyseessä on säätiö, jonka fokuksessa ovat koulutuspalvelut, meidän ydintehtävänämme eivät missään nimessä ole ICT-palvelut. Silloin on kustannustehokasta ostaa palvelut ulkopuolelta. Nykyinen yhteistyökumppanimme on toiminut hyvin, ja yhteistyötä on ollut ilo tehdä”, Meriläinen sanoo.

Yhteiset projektit ovat onnistuneet

VM IT on tarjonnut tukeaan myös erilaisissa projekteissa. Apua kaivattiin esimerkiksi silloin, kun Helsingin seudun kesäyliopisto hankki kannettavat tietokoneet.

”Kannettavien koneiden luotettavuus, käyttövarmuus ja toimintakapasiteetti osoittautuivat tärkeäksi”, Meriläinen kiittelee.

Yhteisiä onnistumisia on koettu VM IT:n kanssa muissakin yhteyksissä. VM IT oli mukana tukemassa, kun kesäyliopiston taloushallintoa sähköistettiin. Ja haastattelun Meriläinen antaa luokkatilassa, johon on onnistuneesti hankittu AV-välineistö ja tehty ICT-ratkaisuja.

”Kun olemme tekemisissä pienen säätiön kanssa, jossa asioiden täytyy tapahtua nopeasti ja tehokkaasti, VM IT:llä on hyvä ote. Olen itse kokenut hyvänä, että kun tulee jokin tarve, siihen pystytään hakemaan hyvä vastaus.”

kesäyo300x300

Kysy lisää palveluista ja ratkaisuista: