Behind the Scenes: Vertti Airaksinen

1 min read
15.9.2023 15:17

Tällä kertaa esittelyvuorossa on asiantuntijamme Vertti Airaksinen. Vertti tunnetaan toimistollamme jatkuvasta positiivisesta asenteestaan, pilkkeestä silmäkulmassa ja henkilönä, jolta apua saa auliisti.

Vertti toimii VM IT:ssä system specialistina ja hänen arkeensa kuuluvat moninaiset ylläpito- ja kehitystyöt erityisesti Microsoft teknologian parissa, tietoturvan kehittämisessä ja Service Deskin tukeminen vaativimmissa ratkaisuissa.

Miten Vertti ajauduit IT-alalle?

"Tiesin jo 8-9 vuotiaana, että haluan IT- tai ohjelmistoalalle, halusin päästä tekemään pelejä. Menin kuitenkin datanomilinjalle, ja tiesin, että tämä on mun juttu. Olen aina ollut innostunut teknologiasta, eli lapsuuden haaveet toteutuivat."

Mikä on erityinen intohimosi työssä?

"Se, että saa toteuttaa ja käyttöönottaa sellaiset systeemit ja järjestelmät, jotka oikeasti auttavat asiakasta arjessa sekä työssä."

Miten kuvailisit työkavereitasi?

"Asiantuntevaa porukkaa, jotka osaavat sekä haluavat kehittää omaa osaamistaan."

Olet armoton pelimies, siis korttipeleissä, mitä pelaat?

"Magic: the Gatheringiä, joka on maailman ensimmäinen keräilykorttipeli. Sen ideana on päihittää toinen pelaaja itse rakentamilla pakoilla, jotka on rakennettu erilaisista vahvoista ja toisiaan tukevista korteista. Joskus pelin parissa saattaa mennä useampia tunteja tai jopa päiviä. Tässä loistavaa on myös se, että töistä löytyy pelikavereita!"

Voiko teknologialla muuttaa maailmaa paremmaksi?

"Teknologia on työkalu, jolla voi helpottaa työtä ja vapaa-aikaa. Kunhan se palvelee ihmistä, eikä toisinpäin."

Get Email Notifications