Behind the Scenes: Visa Ali-Mattila

2 min read
2.12.2021 13:52

IT-alan yrittäjä Visa Ali-Mattila ajaa vapaa-ajallaan traktoria, urheilee ja matkustelee


Jos VM IT:n partneri Visa Ali-Mattila, 37, lupaa jotakin, hän pyrkii pitämään lupauksesta kiinni. Hän haluaa varmistaa, että yritys hoitaa sovitut asiat mahdollisimman hyvin ja ketterästi.

Visan työpäiviin kuuluu hänen omien sanojensa mukaan ”aivan kaikkea”. Yhtenä hetkenä hän on asiakkaan luona konsultoimassa tietoturvasta tai muista IT-asioista, toisena hetkenä työpöydälle tulee taloushallinnon asioita.

Välillä Visa laatii tarjouksia tai hoitaa muita myynnillisiä tehtäviä. Mieluisimpina työtehtävinä hän kokee teknologisten ratkaisujen suunnittelun ja rakentamisen asiakkaille.

”Jokainen päivä on erilainen. Ei tule ainakaan tylsää”, Visa virnistää.

Hän perusti firman toimitusjohtaja Marko Pirisen kanssa loppuvuodesta 2013. Ensimmäisinä vuosina Marko ja Visa hoitivat koko myynnin kaksistaan. Sittemmin taloon on palkattu erillinen myyntipäällikkö, ja henkilökunta on muutenkin kasvanut.

Visan ideasta VM IT aloitti vuonna 2020 webinaarien pitämisen. Microsoft 365:n ympärille keskittyvässä webinaarisarjassa on käsitelty muun muassa, kuinka Teamsin eri ominaisuuksia voi hyödyntää yrityksessä tehokkaammin tai kuinka dokumentteja voi tallentaa ja jakaa pilvipalvelimissa turvallisesti.

Vapaa-aika on aktiivista toimintaa täynnä
VM_IT_Visa

Nuorempana Visa oli kiinnostunut sekä rakentamisesta että IT-alasta. IT-ala vei voiton ja Visa päätyi opiskelemaan tietoliikenneinsinööriksi.

Ennen oman yrityksen perustamista hän työskenteli palkkatöissä järjestelmäasiantuntijana.

”Minulla oli asiakasvastuuta, ja tein paljon vastaavia tehtäviä kuin nyt yrittäjänä. Olin jokapaikanhöylä jo silloin.”

Työtietokoneen sulkiessaan Visa saattaa rientää hoitamaan askareita maatalousyhtymälle, jossa hän on mukana.

”Ajelen traktoria, kaivuria tai puimuria. Eli teen töitä töiden perään. Viime keväänä en tosin paljon ehtinyt kyseisiin hommiin.”

Parhaiten Visa pystyy nollaamaan työajatukset crossfit-tunneilla. Korona-aika toi taukoja tunteihin, mutta onneksi taukojen aikanakin on voinut pyöräillä tai tehdä salitreenejä.

Eivätkä liikuntalajit vielä tähän lopu. Visa nimittäin myös kiipeilee, meloo, ui ja vaeltaa.

Vaellusreissulla kertyi melkein sata kilometriä kävellen

Visa on ajanut etätyöaikanakin autollaan 30 000 kilometriä vuodessa. Kilometrejä kertyy, kun hän käy asiakkailla tai toimistolla.

Visa myös reissaa mielellään eri puolilla maata, pohjoisempaa Suomea myöten.

Syksyllä 2020 Visa toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja kävi vaeltamassa sekä pitkän että lyhyen Karhunkierroksen. Hän taivalsi jalkaisin yhteensä 95 kilometriä. Suunnitelmissa on jossakin vaiheessa vaeltaa myös Hetta-Pallas-Ylläs-alueella 130 kilometriä.

Visa on huomannut, että retkikohteita kannattaa etsiä lähempää kotiakin. Hiljattain hän löysi kiinnostavan paikan Nuuksiosta, läheltä Vihdin ja Espoon rajaa.

”Siellä on Espoon korkein kohta. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.”

Suomen reissujen lisäksi Visa aikoo taas matkustaa ulkomaille, kunhan matkustaminen on taas turvallista. Toiveissa olisi esimerkiksi päästä jonakin päivänä Uuteen-Seelantiin.

Vaikka työviikot ovat varsin kiireisiä ja vapaa-aikakin aktiivitoimintaa täynnä, Visa osaa tarvittaessa levätäkin. Ulkoilu ja liikunta ovat hyviä rentoutumiskeinoja, mutta ihan koko ajan hän ei sentään tee maksimisuorituksia.

”Minulla on pihallani ulkoporeallas, jota tulee käytettyä. Samoin sauna on hyvä väline rentoutumiseen. Tai sitten katson vain jotakin leffaa tai muuta kevyempää.”

Get Email Notifications