Addvalue.png
 

Referenssitarina: Addvalue Advisors Oy

Tilitoimisto täysin pilvessä

Addvalue Advisors Oy on moderni tilitoimisto, joka tekee työnsä täysin pilvessä. Tilitoimistolla on käytössään myös täysin sähköiset työkalut, jotka mahdollistavat tilitoimiston asiakkaan tilanteesta paremman kuvan saamisen. Addvalue Advisorsilla on takanaan liiketoimintakauppa, jonka myötä Addvalue Advisors kasvoi kahden hengen yrityksestä 11 hengen yritykseksi. VM IT:n oli luonnollista auttaa Addvalueta migraatiossa, sillä VM IT on hoitanut Addvaluen IT-asioita ennen liiketoimintakauppaa yli puolentoista vuoden ajan:

“Ennen yhteistyötä VM IT:n kanssa IT hoidettiin joko omatoimisesti tai tarpeen vaatiessa erikseen ostamalla. Halusimme päästä kokonaisratkaisuun, jotta IT-asiat sujuisivat kumppanin kautta ongelmitta ja me voisimme keskittyä omaan työhömme,” kertoo Addvalue Advisorsin toimitusjohtaja Tatu Pätiälä.

“VM IT:n avulla pääsimme hyvin nopeasti siihen tilanteeseen, että IT-laitteet ovat meille vain väline tehdä työtä eikä niiden kunnossapidolla tarvitse vaivata päätämme, joten voimme keskittyä olennaiseen.”

Kasvun myötä Addvaluen tarpeet ovat muuttuneet ja VM IT on vastannut niihin ketterästi ja joustavasti. Liiketoimintakauppa tapahtui hyvin nopeasti, joten koko migraatio tapahtui tiukassa aikataulussa. VM IT:n kanssa migraatio kesti noin viikon ja siirto tapahtui pitkän viikonlopun aikana, perjantaista maanantaihin, eivätkä tilitoimiston työt seisahtuneet hetkeksikään. Asiakkaille migraatio ei näy muuten kuin uusina sähköpostiosoitteina:

“Kävimme siirron tarpeet yhdessä läpi ja homma hoitui sillä. VM IT osasi varautua myös siirto-ongelmiin ja tiesi niihin ratkaisut etukäteen. Kaikki meni erittäin sujuvasti neljän päivän aikana ja tietty suojaustaso pystyttiin pitämään koko siirtoajan.

 “Se oli kyllä äärimmäistä venymistä VM IT:ltä ja olen erittäin tyytyväinen siitä, koska meillä oli muutoinkin hankala aikataulu ja monet asiat tapahtuivat päällekkäin. Me ei osattu varautua kaikkeen, joten VM IT:ltä se oli hienoa toimintaa,” Tatu Pätiälä pohtii.

 IT:tä ihmisen kielellä

 “VM IT sopii meille kumppaniksi, sillä toiminta ja palvelu on nopeaa. Toimintamalli on hyvin selkeä ja kun tarvitsemme apua niin sitä saa. Meidän ei tarvitse miettiä teknistä puolta ollenkaan. Jos meillä on käytännön ongelma niin se saadaan ratkaistua puhelimessa tai etänä. IT-puoli on nykyään aika laaja käsite pilviratkaisuineen ja saamme myös laaja-alaista näkökulmaa siihen, miten asioita kannattaa ratkaista.”

Jos tilitoimiston IT ei toimisi, kaikki työt käytännössä seisahtuisivat kaikilta tekijöiltä. Tilitoimistossa varmuuskopiointi ja tietoturva on myös syytä ottaa vakavasti. Yhteistyö jatkuu migraation jälkeen VM IT:n kanssa entistä laajemmilla palveluilla ja yhteistyötä on tarkoitus syventää. Tatu Pätiälä käy VM IT:n kanssa keskustelua kehitystarpeista ja luottaa VM IT:n ammattitaitoon ratkaista haasteet juuri Addvaluelle sopivalla tavalla:

“Kun keskustelemme vaihtoehdoista, niin VM IT kertoo vaihtoehdoista selkeästi ja niiden hyvistä ja huonoista puolista. Itse kun en ole tekninen osaaja, niin riittää että tiedän ratkaisuista ylätasolla. VM IT:n kieli on ihmisläheistä ainakin meidän suuntaan.”

“VM IT on joustava kumppani, joka toimii tehokkaasti ja nopeasti, juuri sellaista toimintaa kuin IT-asioissa parhaimmillaan täytyykin olla.”

Tatu Pätiälä Addvalue Advisors Oy

Tatu Pätiälä
Addvalue Advisors Oy