Elämä jatkuu

1 min read
23.3.2020 13:35

Koronapandemia on aiheuttanut maailmanlaajuisia muutoksia ihmisten arkielämälle. Ne ovat välttämättömiä, jotta voisimme suojella heitä, joille viruksen aiheuttama sairaus on hengenvaarallinen.

Vaikka arki muuttuu monin paikoin hankalammaksi, jatkamme toimintaamme VM IT:llä tilanteeseen sopeutuen ja asiakkaamme toiveita kuunnellen. Suoritamme kaikki työt mahdollisuuksien mukaan etänä ja suosimme kaikissa tapauksissa etätapaamisia.

Pyydämme kaikilta asiakkailtamme ymmärrystä vaikean tilanteen edessä. Etäpalavereiden taustalla saattaa välillä näkyä ja kuulua elämän ääniä, kun lapset ovat kotiopetuksessa ja vanhemmat omissa etätöissään. Se kuuluu elämään ja tähän tilanteeseen.

Muutamia vinkkejämme sujuvaan etätyöskentelyyn

Kokemuksiemme mukaan hyviä ja toimivia sovelluksia etäkokousten ja -tapaamisten järjestämiseen ovat mm. Microsoft Teams, WebEx, Zoom, Join.me ja Whereby. Kokousrutiineista kannattaa pitää etätöissäkin kiinni, sillä niillä ylläpidetään työyhteisön yhteishenkeä.

Moni huijari ja rikollinen pyrkii hyödyntämään koronaviruksesta aiheutunutta kriisiä. Maailmalla on levinnyt esimerkiksi CovidLock-niminen kiristysohjelma, joka on naamioitu näyttämään koronaviruksen leviämisen seurantaohjelmalta. Ole tarkkana, äläkä lataa tai klikkaa mitään epäilyttävältä vaikuttavaa vaan varmista turvallisuus IT-tuelta.

Tarkista kotitoimistosi tietoturva ja mahdollisten omien työasemiesi virustentorjunta. Ajantasaisen virustorjunnan lisäksi on hyvä varmistaa, että sähköpostin suojaus, verkkolaitteiden ja mobiililaitteiden suojaus sekä tiedostojen automaattinen varmuuskopiointi ovat kunnossa.

Muista myös tietosuoja. Kotitoimistolla voi olla useampi samanaikainen etäpalaveri käynnissä. Huolehdi, että naapurikokouksen osallistujat eivät vahingossa kuule sinun, tai työasemasi kaiuttimista kuuluvaa luottamuksellista puhetta. Harkitse hyvien kuulokemikrofonien hankintaa, jos sellaisia ei sinulla vielä ole.

Ota rennosti ja huolehdi omasta ja läheistesi terveydestä. Jos koronatilanne ahdistaa tai pelottaa, jätä uutiset hetkeksi lukematta ja tee kävely raittiissa ilmassa.

Get Email Notifications