Skip to content

Pilvipalveluiden käyttöönotto

Mahdollisuus ja huonosti hoidettuna suuri riski

Pilvipalveluiden käyttöönotto

Yritykset ottavat pilvipalveluita käyttöönsä yhä kiihtyvällä vauhdilla. Ajurina on oman kilpailukyvyn säilyttäminen, sen lisääminen ja ratkaisuiden uudistumisen mukanaan tuoma paine.

Onko yrityksen pakko siirtyä pilviratkaisuihin?

Tähän on varsin yksinkertainen ja suora vastaus: on.
Yhä useampi toimija tarjoaa ratkaisuitaan ja ohjelmistojaan vain pilvipohjaisena.
Voidaankin sanoa, että asiakkaan pilviratkaisuiden arkkitehtuurilla, käyttöönoton suunnitelmilla ja henkilökunnan valmentamisella alkaa olla kiire. Paineen luo myös se, että monen vanhemman ns. legacy-ratkaisun käytettävyys, jatkuvuus ja
tietoturva alkaa olla huono.

Miten tarkistaa tilanne tai kartoittaa se?

Useimmilla asiakkaillamme on käytössään varsin kattava pilvipalveluiden valikoima. Merkittävin näistä on Microsoft 365. Myös Google ja Amazon Web Services -ratkaisut ovat laajalti käytössä. Voit lukea Microsoft 365 -ratkaisuistamme täältä.

Kun keskustelemme uusien asiakkaiden kanssa, usein siirtyminen pilvipalveluihin on lähtenyt vauhdilla ja innolla käyntiin, mutta asiakkaalla on tunne, että projekti on kesken. Usein tämä tunne on myös oikea. Tällöin on tärkeää, että kumppani, kuten VM IT osaa ja voi kartoittaa tilanteen kattavasti ja osaavasti sekä laatia suunnitelman tilanteen parantamiseksi. Suunnitelma voi olla esim. Pelikirja-muotoinen, joka on työkalumme pilvipohjaisen modernin työympäristön kehittämiseksi. Voit lukea Pelikirja -palvelustamme täältä.

Muutos on selkeä projektisuunnitelma, joka sisältää aikataulun, vastuut, listoja sekä sovitun käyttöönoton ja raportoinnin.

Muutos on aina riski, ellei sillä ole selkeät perusteet, tavoitteet ja osaaminen sen hallintaan. Tarve tulee lähteä työn parantamisesta ja lisäarvosta liiketoimintaan. Ei siitä, että pilviratkaisuissa ollaan, kun muutkin ovat. Haasta siis kumppanisi tuomaan selkeää liiketoiminnan lisäarvoa pilvipalveluiden avulla.

Kun puhumme listoista, annan tähän artikkelin loppuun vielä hyvän listan, joka minimissään tulee olla muutoksia suunniteltaessa ja toteuttaessa hallussa:
  • Lisensointi – sen tulee olla oikea ja tarkoituksenmukainen.
  • Tietoturva – identiteetin hallinta ja kirjautuminen tulee olla kokonaan käyttöönotettuna. Virusturva, kuten Windows Defender tulee olla asetuksineen kunnossa.
  • Varmistus – sekä käyttäjien että yhteisten tiedostojen tulee olla varmistettuja suunnitelmallisesti, myös pilvi tulee olla varmistettu.
  • Laitehallinta – erilaiset päätelaitteet tulee olla hallittuna paikasta riippumatta. 
  • Järjestelmien väliset yhteydet ja käyttöoikeudet – nämä tulee olla selkeästi vastuutettu ja hallinnassa.

Edellä mainittuihin tulisi vastaus löytyä nopeasti, mikäli tilanne on hallussa.
Jos näin on, onnittelen sinua, organisaatiosi on hyvällä tiellä. Edellä mainittujen lisäksi VM IT käyttää kattavia listoja ja teknisiä ratkaisuita, joilla vastaavat asiat kartoitetaan tehokkaasti ja luodaan toimenpidesuunnitelma tilanteen parantamiseksi.

Ollaan yhteydessä ja keskustellaan aiheesta, autamme mielellämme hahmottamaan tilannetta ja rakentamaan parempaa modernin tietotyön ympäristöä vuonna 2022!

Varaa aika keskusteluun


VM IT on kotimainen, ketterä ja nopea palvelutoimija, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia IT-palveluita yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön kotipaikka on Espoo. Autamme mielellämme asiakkaitamme kartoittamaan kokonaisvaltaisesti tietotyön tilanteensa sekä tuomme selkeät ratkaisut ja toimenpiteet suunniteltuina asiakkaan käyttöön. Tarjoamme tukea sekä PC- että Apple (Mac)-käyttäjille. Lisäksi palvelumme kattaa kehitysprojektit ja bloigssa käsiteltyjen pilvipalveluiden käyttöönottopalvelun ja -tuen.

Kysy rohkeasti lisää, puhumme mielellämme asiakkaidemme kanssa samaa kieltä ja haluamme ymmärtää, mikä juuri Teidän toimintanne kannalta on tietotyössä olennaista!