Microsoft muuttaa ja nostaa hinnoittelua

1 min read
19.1.2022 13:44

Mitä Microsoftin lisenssimuutokset tuovat tullessaan

Microsoft-pilvipalveluiden hankintamalli ja hinnoittelu muuttuu. Muutos koskettaa kaikkia (Office 365 ja Microsoft 365 -palveluita, mutta ei esimerkiksi Azure Windows 365 -palveluita). Oleellisin muutos CSP-lisensointimallissa on vahva ohjaus vuoden sitoutumiseen aikaisempien kuukauden ja päiväkohtaisen lisensoinnin sijaan. Hinnat nousevat nyt ensimmäisen kerran merkittävästi viimeiseen kymmeneen vuoteen. On siis syytä olla tarkkana käytössä olevien mallien ja ominaisuuksien suhteen.

Kyseessä ei ole pelkkä hintojen korotus, vaan perustelu on palvelupakettien kasvaneessa laajuudessa ja niiden tuomassa lisäarvossa yrityksille. Monet PK-yritykset voivat hoitaa lähes koko tietotyön ympäristön Microsoftin ohjelmistojen avulla. Suurimman hyödyn saavat yritykset, jotka hyödyntävät Microsoftin modernia työskentelytapaa ja käyttävät ominaisuuksia laajasti.

Palvelupaketteihin yksi suurimpia lisäarvoja tuovia muutoksia on Defender-tuoteperheen uudistukset. Microsoft 365 E3 -lisenssiin jatkossa kuuluu Defender for Endpoint P1 ja pienyrityksille suunnattuun Microsoft 365 Business Premium -lisenssiin Defender for Business. Lisätietoa Microsoft Defenderistä voi katsoa webinaaristamme. Tietoturvan merkitys korostuu asiakasympäristöissämme jatkuvasti, eikä sitä voi liikaa korostaa.

Erittäin suositun Microsoft Business Premium lisenssin mukana tuleva Defender for Business mahdollistaa ulkopuolisten virustorjuntojen jättämisen pois työasemista, mikä suoraan tuo lisenssien hinnankorotuksen verran säästöä.

Lisää joustavuutta hinnoitteluun tuo ”Pay as you go” -malli mm. Power Apps puolella, joka helpottaa palveluiden kokeilua kehityksessä ja konseptien toimivuuden varmistamisen ilman pitkää sitoutumista. Tähän malliin onkin hieman harmi, että päiväkohtainen hinnoittelu poistuu kokonaan valikoimista. Sopimukseen kuuluvat lisenssit tulee jatkossa poistaa sopimuksen uusintapäivänä, oletuksena vuositasolla. Vakiointisopimusmalli on tuttu suurasiakkaille, mutta jatkossa pk-yritykset hallitaan samalla tavalla. Hyvin suunnitellun lisenssien hallinnan merkitys korostuu IT-kumppanin näkökulmasta. Tässä VM IT auttaa asiakkaitaan mielellään.


Paljonko hinnat nousevat?

Eniten käytetty kuukausipohjainen lisensointi jää vielä yritysten saataville, mutta hinta nousee viimeisen tiedon mukaan jopa 20 % verrattuna vuosisopimuksiin. Vuoden 2022 alussa Microsoft kampanja mahdollistaa sujuvamman siirtymisen asiakkaille uuteen malliin tarjoamalla 5 % alennuksen voimassaolevista ja  uusista vielä julkaisemattomista hinnoista.

Miten saan kampanjan tuoman hyödyn aktivoitua?

Kun siirryt tammi-helmikuussa 2022 NCE vuosimalliin (kuukausi tai vuosilaskutus) Varmistat 12 kuukauden ajaksi nykyiset listahinnat.

Lisenssien uusinnat tehdään kaikille asiakkaille ajalla tammi-kesäkuu ja maaliskuun 2022 jälkeen vanhoja tuotteita ei enää myydä. Microsoftin uudet hinnat astuvat voimaan 1.3.2022 jälkeen uusituissa CSP-sopimuksissa.


Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää!


VM IT ei voi vaikuttaa Microsoftin hinnoitteluun, haluamme aina, että asiakkaillamme on parhaat ja kustannustehokkaimmat palvelut sekä ohjelmistot käytössään. Parhaimmillaan muutokset tuovat aina lisää tuottavuutta ja tulosta, sen sijaan, että kulut kasvavat.

Varaa aika keskusteluun

Get Email Notifications