Microsoft 365 pilvivarmistaminen

1 min read
21.1.2022 12:48

Aloitamme uuden sarjan, jossa koostamme vuoden 2021 aikana pidetyistä webinaareista tärkeimmät asiat blogeihin. Jutun lopusta löytyy myös linkki, mistä 20.4.2021 pidetyn webinaarin pääsee edelleen katsomaan.

Microsoft tarjoaa laajat ratkaisut yritysten tietotekniikkaan sekä ohjelmistoihin, oli sitten kyseessä pieni pk-yritys tai suurempi, kansainvälisesti toimiva yritys. Yhteistä kaikille on kuitenkin se, että kriittinen ja tärkeä tieto halutaan pitää turvassa. Tämän webinaarin teemana puhumme tiedon varmistamisesta ja sen vaihtoehdoista.

Webinaarin vetäjänä toimi Nexetic Oy:n Antti Siitama. Nexetic on erikoistunut Microsoftin ja Googlen pilviratkaisuiden varmistamiseen. Usein oletetaan, että pilvi on automaattisesti varmistettu esim. Microsoftin tai Googlen toimesta. Näin ei kuitenkaan usein ole yrityskohtaisen tai käyttäjäkohtaisen tiedon kohdalla tai sen aika on rajattu varmistuksen suhteen, esimerkiksi 60 päivään tai 90 päivään. Pilvessä olevalle tiedolle on olemassa useampi eri varmistusratkaisu tai vaihtoehto, jotka asiakas voi ottaa VM IT Oy:n ja sen kumppaneiden, kuten Nexeticin kanssa käyttöön.

Usein unohdettu asia on myös se, että esim. pitkä käyttökatko saattaa aiheuttaa tarpeen tiedon palauttamisesta. Tällaisessa tilanteessa on erittäin tärkeää, että asiakkaalla on ketterä, joustava ja osaava IT-kumppani, joka on Suomessa ja vastaa Service Desk tai Help Desk -palvelulla nopeasti ja asiakkaan omalla kielellä.

VM IT:n kotipaikka on Espoo, mutta se auttaa asiakkaitaan koko maassa, kun tarpeena on IT-ulkoistus, pilvipalvelut tai vaikka uusi työasema. Kaikki palvelut toimitetaan hyvin suunniteltuina ja varmistettuna. Webinaarissa oli mukana VM IT:stä Mikko Riikonen, jonka vastuulla on myynti ja asiakaspalvelu.

Liiketoiminnan pysähtyminen ja maineen säilyttäminen on asia, jossa puhutaan aina riskeistä, joka on sekä mainehaitta että erittäin kallis ongelma. Tietoturva ja tietoturvauhat ovat erittäin kasvava ongelma globaalisti ja Suomessa. Data ja yksityisyydensuoja on aina erittäin tärkeä asia, eikä näitä useinkaan osata yhdistää varmistusratkaisuihin. Tästä puhutaan webinaarissa paljon.

OneDrive, Teams ja SharePoint ovat ratkaisuita, joiden kohdalla varmistaminen on syytä suunnitella ja toteuttaa erittäin hyvin ja tarkasti. Webinaarissa puhutaan myös siitä, miten pilvestä pilveen varmistaminen tulee suunnitella ja toteuttaa. VM IT ja Nexetic käyttävät varmistamisessa kansanvälisiä kumppaneita sekä
ratkaisuita, jossa varmistetun tiedon koti on oma datacenter ja konesali.

Webinaari pidettiin 20.4.2021 ja pääset katsomaan ja kuuntelemaan webinaarin kokonaisuudessaan täältä, kuten myös kaikki muut järjestämämme webinaarit.
Tervetuloa seuraamaan tätä erittäin tärkeää aihetta, jonka sisältö on varmasti ajankohtainen myös tulevina vuosina!

Get Email Notifications