Mobiililaitehallinta

2 min read
27.1.2022 12:37

Tämä artikkeli liittyy sarjaamme, jossa koostamme vuoden 2021 aikana pidetyistä webinaareista tärkeimmät asiat blogeihin. Jutun lopusta löytyy myös linkki, mistä 9.11.2021 pidetyn webinaarin pääsee edelleen katsomaan.

Tässä webinaarissa pureuduimme erittäin ajankohtaiseen aiheeseen, joka on mobiililaitehallinta. Webinaarin pitivät Tech Data Suomi Oy:n Minna Nuutinen sekä VM IT Oy:n Mikko Riikonen.

Mobiili tietotyö kasvaa edelleen erittäin voimakkaasti. Mobiili tietotyö -käsite on tässä artikkelissa älypuhelin ja tabletti sekä näihin verrattava päätelaite. Koska suurin osa tietotyötä tekevistä käyttäjistä käyttää päätelaitetta myös vapaa-aikana, laitteiden hallintaan kohdistuu niitä tarjoaville yrityksille ja työnantajille erityisiä velvoitteita sekä vaatimuksia. Webinaarissa kerrotaan mm. yrityksen käyttöprofiilin ja henkilökohtaisen profiilin eroista.

Etätyö tulee kasvamaan edelleen tulevaisuudessa ja luo lisää vaatimuksia sekä tietoturvariskejä tietotyön ympäristöihin. Webinaarissa kerrotaan, miten Microsoft-työkaluilla voidaan hallita mobiileja päätelaitteita sekä käyttäjäympäristöä, ja miksi se on yhä tärkeämpää, varsinkin, kun keskiössä on tietoturva.

Mikä on Microsoftin ratkaisu? MAM, MDM ja Intune

Kyseessä on pilvipohjainen päätelaitehallinta. Kyseessä on laaja laitteiden ja sovellusten hallintapalvelu. Älä pelästy termeistä, suomennamme ja käymme ne läpi asiakkaillemme selkokielellä.

Mobiilisovellusten hallinnan avulla voit hallita yritystietoja käyttäjien henkilökohtaisissa laitteissa, kuten iPhonessa ja Androidissa, ja heidän henkilökohtaisissa Win 10 -tietokoneissaan. Sovellusten hallintakäytäntöjen avulla voit estää käyttäjiä kopioimasta yritystietoja Office-sovelluksista henkilökohtaisiin sovelluksiinsa. Voit myös poistaa kaikki tiedot Office-sovelluksista heidän henkilökohtaisissa laitteissaan.

Microsoft Intunen avulla hallitaan Windows, Apple ja Android -laitteita. Palvelulla voidaan parantaa yrityksen tietoturvaa ja lisätä käyttäjien tuottavuutta. Intune mahdollistaa sekä yrityksen että työntekijöiden omistamien laitteiden hallinnan, tarvittavien sovellusten asennuksen sekä yrityksen tietojen suojaamisen. Käyttäjät voivat työskennellä turvallisesti omia laitteitaan hyödyntäen. Intune on valmiiksi pilvessä, joka mahdollistaa laitteiden hallinnan missä tahansa, milloin tahansa ja minkä tahansa verkkoyhteyden yli. Yksi käyttäjä voi liittää palveluun viisi laitetta, mikä tuo säästöjä hallintakustannuksiin.

Webinaari antaa hyvän käsityksen siitä, millä välineillä tietotyön ympäristö voidaan pitää tehokkaana ja turvallisena.

VM IT on kotimainen, ketterä ja nopea palvelutoimija, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia IT-palveluita yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön kotipaikka on Espoo. Autamme mielellämme asiakkaitamme kartoittamaan kokonaisvaltaisesti tietotyön tilanteessa sekä tuomme selkeät ratkaisut ja toimenpiteet suunniteltuina asiakkaan käyttöön. Tarjoamme tukea sekä PC että Apple (Mac)-käyttäjille. Lisäksi palvelumme kattaa kehitysprojektit ja webinaarissa läpikäydyt mobiililaitehallinnan käyttöönottopalvelut ja tuen.

Kysy rohkeasti lisää, puhumme mielellämme asiakkaidemme kanssa samaa kieltä ja haluamme ymmärtää, mikä juuri Teidän toimintanne kannalta on tietotyössä olennaista!Webinaari pidettiin 9.11.2021 ja pääset katsomaan ja kuuntelemaan webinaarin kokonaisuudessaan täältä, kuten myös kaikki muut järjestämämme webinaarit.
Tervetuloa seuraamaan tätä erittäin tärkeää aihetta, jonka sisältö on varmasti ajankohtainen myös tulevina vuosina!

Get Email Notifications