Microsoft 365 ja ylläpito

1 min read
23.1.2024 14:45

Tietotyön muutos, tietoturva ja tekoäly ovat silmillämme ja korvissamme yhä useammin. Asiakkaiden valveutuneisuuden lisäksi IT-kumppanilta edellytetään yhä enemmän osaamista ja paneutumista asiakaskohtaisiin IT-ympäristöihin ja niiden kehittämiseen sekä ylläpitoon.

Tässä artikkelissa VM IT:n asiantuntija Vertti Airaksinen kertoo näkemyksiään, miksi VM IT lähti kehittämään Microsoft 365 palveluiden ylläpitoa.

Mitä se ylläpito on syönyt ja sisältää?

"Ei ihme, että yhä useampi asiakas on ihmeissään ja kokee vaikeuksia hahmottaa mitä on ylläpidosta sopinut ja mistä tulisi vastata itse. Nyt kun niistä omista palvelimista ja kiinteästä infrasta on luovuttu ja siirrytty pilviratkaisuihin, moni olettaa, että pilvi on automaattisesti ylläpidetty ja varmistettu sekä sen tietoturvasta on huolehdittu. Näin ei kuitenkaan läheskään aina ole.

Esimerkkinä se pilven varmistaminen, joka voi tarkoittaa myös Microsoft ympäristöä. Tai se voi tarkoittaa yrityskohtaisen tietoturvan politiikkoja ja asetuksia, jotka vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin. Kun lisäksi uusia toimintoja, kuten moderni tietotyö, tekoäly ja copilot tulee saataville, ylläpito ja kehitysvastuut muuttuvat entistä monitahoisimmiksi", toteaa Vertti Airaksinen.

Microsoft 365 ylläpito

"Microsoft vastaa palveluidensa kokonaistoiminnasta ja turvallisuudesta. Myös kumppanin ja asiakkaan vastuulle jää paljon. Ei riitä, että Secure score on katsottu kertaalleen ja ehdollinen pääsynhallinta on otettu käyttöön (MFA). NIS 2, vaatimukset oman datan hyvälle määrittelylle sekä erinomainen pääsynhallinta ovat osa kokonaisuutta jo nyt. Eikä näiden lisäksi sekään välttämättä riitä, että päätelaitteet on kytketty valvontaan", kertoo Vertti. "Microsoft ympäristön asiakaskohtainen ylläpito tarkoittaa politiikkojen laadintaa, käyttöönottoa ja jatkuvaa seurantaa", hän jatkaa.

"Lisäksi yhä haastavammaksi muuttuva tietoturvan vaatimustaso edellyttää yhä tehokkaampia ja ennakoivia menetelmiä, jotka on sovittava ja otettava käyttöön asiakkaan kanssa yhdessä. Käyttäjille tietotyö tulee näkyä toimivana ja turvallisena vaikka muutoksia tehdään. Automatisointi, poikkeamiin nopea reagointi sekä hyvät valvontaprosessit ovat VM IT:n Microsoft 365 ylläpitopalvelun sydämessä", Vertti päättää.

Jos haluat tietää, mitä ylläpitopalvelumme sisältää ja miten se on toteutettu, ole rohkeasti yhteydessä myyntiimme.

Get Email Notifications