Asiakastarina: Taloustaivas Oy

1 min read
3.10.2023 12:38

Taloustaivas on kattaviin taloushallinnon palveluihin ja kehittämiseen erikoistunut kasvuyritys, jonka toiminnan ajatuksena on vapauttaa asiakkaat keskittymään omaan liiketoimintaansa ja osaamiseensa. Taloustaivas toimii Espoossa ja palvelee asiakkaitaan laajasti maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Yritys tarjoaa kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi myös ulkoistettua talouspäällikköpalvelua, joka on oivallinen ratkaisu organisaatioille, joille oman controllerin tai talouspäällikön rekrytoiminen ei ole taloudellisesti kannattavaa.

"Modernin tilitoimiston arvo ja omaisuus on digitaalisessa muodossa, pilvipalveluihin säilöttynä, ja tänä päivänä tekemisemme on täysin toimivan IT:n varassa. IT ja toimivat ohjelmisto- sekä teknologiaratkaisut ovat meille siis erittäin kriittistä, jopa elintärkeitä", toteaa Mikko Sopanen, Taloustaivaan talousjohtaja.

"Meille on tärkeää, että voimme keskittyä täyspäiväisesti omaan tekemiseemme ja toimintamme kehittämiseen. Odotamme myös IT-kumppanilta paljon ja toiveena on, että esim. omassa roolissani IT-asiat veisivät vielä nykyistäkin vähemmän aikaani. Odotamme IT-kumppaniltamme normaalin ylläpidon ja avun lisäksi myös kehitysehdotuksia, ja näitä olemme VM IT:ltä saaneet proaktiivisesti myös ilman pyytämistä. Siihen olemme erittäin tyytyväisiä."

Esimerkkinä Mikko mainitsee modernin tietotyön kehitysprojektin, ns. pelikirjan, joka laadittiin yhdessä VM IT:n toimitusjohtaja Marko Pirisen johdolla. "Siinä lisättiin ymmärrystä Microsoft -ratkaisuidemme käytöstä, sovittiin pelisääntöjä dokumentoinnista sekä tiedonhallinnasta, käytiin läpi sovellusten käyttöä ja laajasti hyviä sekä tehokkaita viestintäkäytäntöjä. Olimme projektin tuloksiin tyytyväisiä", Mikko toteaa.

Taloustaivas haluaa yrityksenä olla myös erittäin valveutunut ja hereillä uusien teknologioiden ja ratkaisuiden kanssa. Yhtenä esimerkkinä nostetaan esille tekoälyratkaisut, joista olemme kaikki lukeneet viime aikoina paljon. ”Nythän puhutaan paljon siitä, miten tekoäly tulee poistamaan rutiinitehtävät kirjanpidosta ja kirjanpitäjän työnkuva muokkautuu koko ajan enemmän kohti taloushallinnon konsulttia. Mielenkiinnolla odotan, millä tavalla tekoäly tulee rutiinitehtävien poistamisen jälkeen osallistumaan myös konsultointiin ja miltä kirjanpitäjän työnkuva ja ylipäätään asiantuntijatyö näyttää tulevaisuudessa”, Mikko toteaa.

"Yhteistyö VM IT:n kanssa on sujunut hyvin. Jokaisessa yhteistyössä on aina kehitettävää ja parannettavaa. Myös nämä toiveemme on kuunneltu ja niihin on reagoitu. Olemme tyytyväisiä ennen kaikkea siitä, että meillä on kokonaisvaltainen kumppani, joka ottaa vastuuta laajasti on aidosti kiinnostunut siitä, että ratkaisumme toimivat", Mikko Sopanen päättää.

Get Email Notifications